Archeologische fietsroute Weert - Op het eiland van Weert

Archeologische belevingsroute Weert
Markt 11
6001 EJ
Weert
Fietsroute door Nederweert Centrum
Boshoverheide
Vindplaats Weert Waterput
Laarderschans
NMC

Fietsroute

Lengte: 32 km. Ontdek de spannende geschiedenis van Weert. Beleef met je smartphone de verhalen achter archeologische vondsten. Sta oog-in-oog met een virtuele archeoloog en ontdek geheimen van Weert die tot nu toe onder de grond verborgen bleven. Daarnaast passeer je op de route ander erfgoed en mooie natuur in de gemeente Weert en Nederweert. En onderweg kun je op diverse plaatsen stoppen om te genieten van bourgondisch Limburg.

De route volgt, behalve bij de start, volledig het fietsknooppuntensysteem, namelijk 53-50-41-40-77-78-76-69-51-73-70-72-73. Je kunt de fietsroute op ieder willekeurig punt op de route starten. Het beste startpunt is echter de Markt in Weert. 

Overzicht van de route

De route is volledig opgenomen in de Archeo Route Limburg app. Download de app en start vanuit de app de route. Onderweg word je gewaarschuwd via een belletje als je bij een interessante locatie komt.

Er is ook een extra infofolder over de route van het Eiland van Weert beschikbaar. Deze is echter niet noodzakelijk om de route te fietsen. Via de app krijg je onderweg voldoende informatie over de bezienswaardigheden.

Op de acht Archeo Route Limburg locaties ontdek je diverse belangrijke aspecten en vondsten uit de geschiedenis van Weert en Nederweert. Denk hierbij aan het verhaal over de Van Horne dynasty, of de vestingstad Weert. Ook kom je meer te weten over het unieke Urnenveld, de Keltische Schans, de stadswaterput, de Weerterbeek en het Eiland van Weert. Ook het verhaal over het cachot in Nederweert zit in de route. Volg je deze route, dan passeer je onderweg ook diverse andere bezienswaardigheden. 

De fietsroute Het eiland van Weert is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. 

Tips voor je smartphone onderweg

Zet je navigatie en geluid aan.
Zorg dat de batterij van je telefoon vol is en neem eventueel je oplader mee.
 

 

Eigenschappen
Route: 25-35 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,31km
Restaurant
 
0,51km
IJssalon
 
 
3,29km
Camperstandplaats
 
4,29km
Restaurant
 
4,40km
Lounge / Hip en Trendy
 
4,61km
IJssalon
 
4,62km
Terras
 
 
7,58km
Brasserie / Lunchroom
 
7,79km
Speeltuin