Bierbrouwerij

De Weerter Stadsbrouwerij
De Weerter Stadsbrouwerij
De Weerter Stadsbrouwerij
Cafe De Weerter Stadsbrouwerij
Terras De Weerter Stadsbrouwerij

De Weerter Stadsbrouwerij

De huisbrouwerij van de Weerter Stadsbrouwerij is De Brouwschuur, maar dit is slechts een van de facetten van deze brouwerij.

Brouwers kunnen hun bieren zelf brouwen bij de Weerter Stadsbrouwerij. Dat is uniek in Nederland. Her en der kunnen brouwers hun recepten laten maken. Ook meewerken behoort tot de mogelijkheden. Maar echt zelf de brouwer zijn en de volledige verantwoordelijkheid dragen over het eindproduct, dat kan alleen in de Weerter Stadsbrouwerij.

Dit alles gebeurt onder toeziend oog van een brouwer van de Weerter Stadsbrouwerij volgens vaste richtlijnen voor schoonmaak en gebruik van apparatuur.
In ons proeflokaal kun je genieten van onze heerlijke bieren. Wij schenken enkel de bieren die bij ons gebrouwen worden. Dit zijn dus alle bieren van De Brouwschuur, maar ook van de andere brouwerijen die bij ons brouwen. De keuze is zeer gevarieerd en wisselt van samenstelling, voor ieder wat wils en altijd wat nieuws!

We hanteren een vrije inloop, dus iedereen is welkom, ook zonder afspraak.
Wij geven leuke rondleidingen en proeverijen. Bij een proeverij krijg je eerst een welkomstdrankje (natuurlijk een biertje uit onze selectie). Hierna krijg je vier zorgvuldig uitgekozen bieren en natuurlijk de uitleg die er bij hoort. Ergens gedurende de vier proefglazen word je opgehaald voor een rondleiding door de brouwerij. Hier krijg je tekst en uitleg van het pand, de brouwerij en het proces.

Voor een proeverij met rondleiding kun je ongeveer 2,5 uur uittrekken.
Voor een rondleiding met proeverij hebben we wel een groep nodig van minimaal 5 personen en op reservering. De kosten zijn € 14,- pp.
Onze brouwerij met aangesloten proeflokaal bevindt zich op een uiterst toegankelijke locatie. Dichtbij het centrum van Weert en slechts 2 minuten lopen vanaf het NS station.

Eigenschappen
Horeca voorziening aanwezig
Buitenterras onoverdekt
Rondleidingen

Contact en locatie

De Weerter Stadsbrouwerij
Parallelweg 143
6001 HM
Weert

Wanneer

zondag: 14:00 - 21:00
maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: Gesloten
donderdag: 17:00 - 23:00
vrijdag: 16:00 - 23:00
zaterdag: 14:00 - 23:00