Museum

Openluchtmuseum de Locht

In Openluchtmuseum de Locht wordt het vroegere bestaan op het Noord-Limburgse platteland levend gehouden.

Ontdek het vroegere plattelandsleven in Limburg Al wandelend over het fraai ond...

Ontdek het vroegere plattelandsleven in Limburg

Al wandelend over het fraai onderhouden terrein krijg je een goed beeld van de ontwikkeling van het plattelandsleven van 1850 tot en met de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van glastuinbouw en de champignon-  en aspergeteelt, van keuterboer tot modern agrarisch ondernemer van wereldformaat.

Wat valt hier een hoop te ontdekken en te beleven! Boerderijen, ambachten, tentoonstellingen en activiteiten. Allemaal onderhouden, beheerd en georganiseerd door vrijwilligers.

Activiteiten 

Kinderen hoeven zich hier niet te vervelen. Er valt van alles te beleven. Elke zondag en in de vakanties vinden er in en om het kinderpaviljoen, het HONK, activiteiten plaats voor kinderen. Elke 2e en 4e zondag kun je zien hoe de smid met een zware hamer het roodgloeiende ijzer vormt. Dan brandt het vuur in de smidse en wordt er hard gewerkt door onze smeden. 

Nadat je genoten hebt van al het moois dat ons museum te bieden heeft moet je beslist eens gaan rondneuzen in de museumwinkel. De producten die er te koop zijn vertellen het verhaal van het museum. Verse groenten, van eigen bodem, diverse streekproducten, van honing tot blauwe bessensap, groenten in pot, likeuren en… de lekkerste appel-stroop bereid volgens  eigen unieke recept. Klompen, manden, Oud-Hollands snoep en kunstnijverheid tref je er ook aan. 

Lees verder
Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie
Product/bedrijf demonstraties
Winkel aanwezig
Rondleidingen

Contact en locatie

Openluchtmuseum de Locht
Broekhuizerdijk 16D
5962 NM
Melderslo
Ook op deze locatie

Wanneer

april t/m oktober: van 10.00 tot 17.00 uur november t/m maart: woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur activiteiten beginnen om 11.00 uur