Wandelroute MaasVallei: Kessenich, Thorn en Geistingen

Startlocatie: MaasVallei, Drie Eigen: Kessenich, Thorn en Geistingen - Route paars
Venlosesteenweg
B-3640
Kessenich

Wandelroute

Route: 15,7 km. (incl. boottocht). Deze wandeling kan alleen in juli en augustus volledig gelopen worden. De route start net over de grens in Belgie, in het natuurgebied Vijverbroek in Kessenich. Van daar ga je naar het witte stadje Thorn waar je met een boot over de Maasplassen vaart. Je komt uit in het Belgische deel, bij het plaatsje Geistingen, waar je weer richting Kessenich gaat. De route is paars gemarkeerd.

Deze wandeling kan alleen in juli en augustus volledig gelopen worden. De wandeling start net over de grens in België, in het natuurgebied Vijverbroek in Kessenich. Van daar ga je naar het witte stadje Thorn waar je met een boot over de Maasplassen vaart. Onderweg vaar je precies op de Belgisch-Nederlandse grens (Grensmaas) en passeer je diverse mooie jachthavens en plaatsjes zoals Maasbracht en het vestingsstadje Stevensweert. Je komt uit in het Belgische deel, bij het plaatsje Geistingen, waar je weer richting Kessenich gaat. 

Een onderdeel van de wandeling is een vaartocht over een deel van de Maasplassen. Afvaarten voor deze route zijn uitsluitend in de maanden juli en augustus op woensdag, zaterdag, zondag en feestdagen.
Voor exacte uren van de afvaarten en de prijs kun je contact opnemen met Marec. +32 (0)89 567503.

Uitgebreide route informatie vind je in de folder MaasVallei - Drie Eigen: Kessenich, Thorn en Neeritter.
De folder bevat zes kwaliteitsvolle wandellussen die de Drie Eigen binden en die je de mooiste plekjes van het gebied laten zien.

De folder is o.a. verkrijgbaar bij de verschillende VVV locaties.
 

Eigenschappen
Route: 10-20 km.
Route van A naar A
Gemarkeerde route

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
2,09km
IJssalon