Dagje uit met de kids bij Klimbos Weert

Top 10 Dagje uit met de kids

Tien kidsproof activiteiten voor in de vakantie

Als de kids het leuk hebben tijdens de vakantie dan ben jij ook tevreden. Zorg dus dat je goed voorbereid op pad gaat. Lees snel verder en ontdek wat er allemaal in de omgeving te zien en te doen is voor een leuk dagje uit met de kids. We hebben namelijk een aantal leuke outdoor activiteiten verzameld. Ook als het een dagje regent kun je van alles ondernemen. Wij helpen je op weg met een paar tips voor leuke kidsproof activiteiten. Zowel binnen als buiten én in willekeurige volgorde.

1. Mind Mystery 

Betreedt een mysterieuze wereld waar niets is wat het lijkt. Tijdens een mislukt experiment van Siebrandt, een eigenzinnige uitvinder, is zijn huis op de kop belandt en zo staat het nog altijd in de Kasteelse Bossen van Horst. Bij Mind Mystery is er van alles te zien en te beleven rondom het thema optische illusies. Gegarandeerd een leuk dagje uit met de kids.

Mind Mystery in Horst

2. GPS-tocht vanaf het Hobbyschuurtje

Ga tijdens deze uitdagende GPS-tocht van het Hobbyschuurtje op zoek naar de verborgen schat in het Limburgse platteland. Samen met je team ga je op pad met een GPS-apparaat. Hierop ontvang je verschillende vragen en opdrachten. Bij een goed antwoord ontvang je een nieuw coördinaat die je verder brengt naar de volgende plek. Het team dat als eerste de schat heeft gevonden, is de winnaar.

GPS-tocht bij het Hobbyschuurtje

3. Mattel Play

Bij Mattel Play! Sevenum staat samen spelen, leren en ontdekken centraal. Laat kinderen kennis maken met hun favoriete TV-helden. Mattel Play! Sevenum bestaat namelijk uit gethematiseerde speelmogelijkheden waar kinderen zich wanen in de werelden van Thomas De Stoomlocomotief, Brandweerman Sam, Bob de Bouwer en Angelina Ballerina.

 

Mattel Play! Sevenum

4. Forelrivier Reuver

Bij Forelrivier Reuver kun je heerlijk vissen. Zowel binnen als buiten. Ben je een ervaren visser of heb je nog nooit gevist en wil je het graag eens proberen met uitleg en tips and tricks? Dan is Forelrivier Reuver de juiste visstek voor jou. Ideaal dus voor een dagje uit met het gezin. Zowel bij goed als bij slecht weer!

Indoor Forelrivier Reuver

5. Gamecenter E-Village

Leef je bij het Gamecenter E-Village uit op de nieuwste en vetste games zoals Fortnite, de Gamebike, Lightspace Floor, Game2Move, Virtual Jump Robe, Wii en Playstation. Het Gamecenter is een hightech gamecentrum gelegen in Roggel, naast recreatiepark de Leistert. Bij Gamecenter E-Village heb je geen kind meer aan je kinderen.

Samen gamen bij Gamecenter E-Village

6. Glowgolf Weert

Reis met je golfclub in één dag over de hele wereld. Reis over de prairie, door de jungle en ontdek verborgen tempels. En dat in Weert! In het adembenemend decor verlicht met fluorescerende black lights ga je samen met familie en vrienden de strijd aan op deze 18-holes minigolfbaan van Glowgolf Weert

Minigolfen op de prairie bij Glowgolf Weert

7. PS Aero

Vliegtuigspotten in Baarlo? Je zou het niet verwachten maar het kan zeker. In Baarlo, in de gemeente Peel en Maas staat vliegtuigmuseum PS Aero met een collectie bestaande uit militaire vliegtuigen en enkele passagierstoestellen. Tijdens de rondleiding neem je zelfs een kijkje in enkele cockpits. 

Militair vliegtuig bij PS Aero

8. Klimbos Weert

Klimmen, klauteren, springen en tokkelen. Dat kan bij Klimbos Weert. Tussen de bomen zijn er een aantal klimparcoursen aangelegd die verschillen qua moeilijkheidsgraad. Zo is er voor iedereen een geschikt parcours te vinden. Let op! Om te mogen klimmen moet je minimaal 130 cm groot zijn.

Klauterend je weg vinden door Klimbos Weert

9. Natuur- en Dierenpark Brüggen

Vlak over de grens in Duitsland ligt Natuur- en Dierenpark Brüggen. Een dierentuin met meer dan 250 verschillende soorten dieren waaronder: alpaca's, vossen, antilopen, geiten, schapen, kamelen, stokstaartjes, eekhoornapen, slangen en nog veel meer. En dat is nog niet alles, in het hart van dit park ligt een grote Bosspeeltuin waar de kids lekker kunnen ravotten. Plezier gegarandeerd!

De stokstaartjes van Dierenpark Brüggen

10. Subtropisch zwemparadijs de Lommerbergen

Zwemmen in de zomer is altijd een goed idee. Of het nu 30 graden buiten is of als het regent, zwemmen is een uitstekend dagje uit met de kids. Op vakantiepark de Lommerbergen ligt het subtropisch zwemparadijs. Dat betekent waterpret voor iedereen. De allerkleinsten vermaken zich in het Kids Junglebad en samen dobber je in het golfslagbad en geniet je van dit subtropisch zwemparadijs. 

Van de glijbaan in subtropisch zwemparadijs de Lommerbergen