Bevrijdingsfestival Limburg

Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival Limburg: vrijheid in verbondenheid

Op 5 mei vindt traditiegetrouw het Bevrijdingsfestival Limburg plaats! En het belooft weer een mooi feest te worden met een top programma. De Ambassadeur van de Vrijheid die Limburg zal bezoeken is MEAU. MEAU opent het festival om 12:00 en daarna wordt het van het vrijheidsvuur ontstoken.

Na de opening van MEAU zijn er nog elf andere acts te bewonderen. Op de mainstage zijn dit Troubadours van de toekomst, Elle Hollis, AySay, Myles Sanko en Dubioza Kolektiv en op de Sena stage zijn dit Dreamer, FLEUR, Noell3 + Reanny, Tommy Gazer en Inge van Calkar.

 

Activiteiten

Op het Plein van de Vrijheid worden activiteiten georganiseerd met verschillende thema's rondom vrijheid. Denk hierbij aan speeddaten met een veteraan, een mondiale markt, optredens van de Kunstbende en lekker eten. 

Waar?

In 2022 was het voor de eerste keer op het ARLO-terrein in Roermond. De vele verschillende pleinen en markten van het centrum hebben plaats gemaakt voor een nieuwe plek aan het water. Waar alle activiteiten en facetten van het festival samen op één plek zijn.

Zoals altijd, is dit festival gratis!

Bevrijdingsfestival Limburg - Hoe kom je er?

Het terrein

Je kunt op verschillende manieren het festivalterrein in Roermond bereiken.

Met de auto: Er zijn verschillende parkeergarages in Roermond. Parkeergarage Kazerneplein is dicht bij het festivalterrein gelegen en bereikbaar vanuit toegankelijke wegen. 

Met de trein: Het festival is goed bereikbaar met de trein. Je reist tot station Roermond en vanaf daar is het festivalterrein op loopafstand (1.5km). Raadpleeg voor de exacte vertrek- en aankomsttijden de NS reisplanner.

Met de bus: Roermond is goed met de bus bereikbaar. Je kan daarnaast ook vanaf Roermond centraal de bus nemen naar park Arlo.

Met de fiets: Kom je uit de buurt? In tegenstelling tot eerdere jaren zal er nabij het festivalterrein een fietsenstalling worden geplaatst. De fietsenstalling wordt op de parkeerplaatsen aan de Maashaven geplaatst. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de standaard fietsenstallingen in het centrum van Roermond.