Door regen en modder naar de overwinning

Door regen en modder naar de overwinning
Zwarteweg 58
6596 MJ
Milsbeek

Oorlogsmonument

Liberation Route luisterplek

In februari 1945 begon Operatie Veritable, de start van het Rijnlandoffensief. De geallieerden wilden de Duitsers verrassen door hen vanuit de zijkant aan te vallen en hoopten daarmee snel door te stoten naar Berlijn. Maar door de plotselinge dooi werd het plan compleet verstoord. De regen en modder maakten het vrijwel onmogelijk om vooruit te komen, maar toch hielden de geallieerden hoop op de overwinning.

Door regen en modder naar de overwinning

Operation Veritable was een cruciale operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden wilden via Nederland Duitsland binnentrekken en het Rijk van Nijmegen en Noord-Limburg vormden daarvoor het verzamelpunt. Op 8 februari 1945 begon het Rijnlandoffensief met de bedoeling om Duitse troepen in te sluiten via een tankbeweging via Gennep richting Goch. Het gebied werd in anderhalve maand tijd het spil- en draaipunt van de oorlog, waar bijna 500.000 soldaten vochten voor elke meter en velen hun leven gaven voor de vrijheid.

Ommetje Hiking Trail

Ommetje Gennep 9,2 Km Hiking Trail Limburg. Ontdek de WOII-bezienswaardigheden van Gennep en Limburg tijdens een hiking trail langs o.a. de Martinustoren, Ellen Hoffmannplein, Highlander Bridge.