Geluksplek 19 De Koelen van Eeuwige Kracht

Heikampweg
6075 NH
Herkenbosch
19. De Koelen van Eeuwige Kracht

Geluksplek

De Koelen van Eeuwige Kracht. Deze waterplassen, de Turfkoelen, stralen rust en leven uit.

Een plek vol magie

De kuilen ('koelen') zijn ontstaan door het steken van turf. In moeras vormen afgestorven planten na honderden jaren dikke veenlagen. Als je die laat drogen, vormt het een zeer geschikte brandstof. De Romeinen wisten dat al. Nu zijn de plassen een paradijs voor zeldzame planten en dieren. Veenpluis staat symbool voor een vrolijk beweeglijk leven. Met een sluier ochtendnevel is dit een plek vol magie.

Locatie

Parkeer bij Kasteel Daelenbroeck. Ga terug naar de Grootbroekweg. Ga rechtsaf en aan het einde van de weg linksaf (Broekweg). Op het einde van de Broekweg rechts (Heikampweg). Aan de linkerkant zie je de Turfkoelen liggen.

Klein geluk uit Roerdalen

Ontdek hier de 26 geluksplekken in de gemeente Roerdalen. Deze plekken, door de inwoners van Roerdalen aangewezen als verborgen parels van geluk, wachten op jouw ontdekking. Van deze plekken zijn er zes speciaal aangemerkt als Kindergeluksplekken. Je vindt alle geluksplekken in de kernen van Herkenbosch, Vlodrop, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Melick, evenals in het prachtige buitengebied. Ga naar de website van Klein geluk uit Roerdalen om deze bijzondere plekken te verkennen en de volledige lijst te bekijken.

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
6,03km
Fietsroute
 
8,57km
Fietsroute