Venray in Limburg

Herfst in Venray

Gemeente Venray

Venray is een kleine stad met 13 kerkdorpen, zoals bijvoorbeeld het pittoreske dorp Geijsteren met de bijzondere kasteelruïne.

In Venray kun je terecht voor leuke activiteiten maar ook ontspanning. Daarnaast kenmerkt Venray zich door de mooie en vooral veelzijdige natuur, het gezellige centrum en een rijke historie. Heb je behoefte aan ontspanning, rust en gezelligheid? Dan is Venray een fijne plek voor een (korte) vakantie.

Fietsen en wandelen in de natuur

De ligging tussen natuurgebied De Peel en rivier de Maas biedt een veelzijdig landschap waar je volop kunt recreëren. Venray is een perfecte plek voor een wandel- en fietsvakantie. Venray kent een fiets- en wandelkooppuntennetwerk en veel van de wandelingen leiden je langs hoogtepunten in Venray. Ook wordt in Venray ieder jaar het Meerdaags Wandelevenement georganiseerd, een goede voorbereiding op de Vierdaagse.

Shoppen en culinair genieten in Venray

In het centrum kun je naast winkelen ook heerlijk dineren en genieten van een zonnig terras. Op de gezellige pleinen van Venray worden door creatief en ondernemend Venray regelmatig diverse evenementen en activiteiten georganiseerd. De kermis van Venray in de zomer is de grootste van Noord-Limburg.

Beleef de geschiedenis van Venray

Ontdek de rijke historie van Venray en ervaar het heden rondom kloosters en de psychiatrie, de schaapscompagnieën en de tweede wereldoorlog. Bezoek de Grote Kerk en ontdek hoe haar toren werd verwoest en herbouwd. Ervaar de verschillende perspectieven van de tweede wereldoorlog met een bezoek aan de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn en het Oorlogsmuseum in Overloon of boek een arrangement via Venray Remembers. Leer wat Venray heeft betekend voor de psychiatrische zorg in het museum voor de psychiatrie. In Merselo word je meegenomen in de geschiedenis rondom de schaapscompagnieën met de realisatie van de Werverlose Schans, de volmolen en binnenkort een schaapskooi. De verschillende aspecten van de Venrayse geschiedenis kun je ook ontdekken in het Venrays Museum.

Dagje uit in Venray

Behalve geschiedenis biedt Venray ook veel hedendaagse beleving. Zo vind je er het Odapark voor moderne kunst en Raceway Venray, een ovale racebaan van 1/2 mijl. Met de centrale ligging ben je binnen een mum van tijd ook in steden zoals Roermond, Düsseldorf, Nijmegen of Eindhoven of bij Toverland in Sevenum, het grootste pretpark van Limburg. 

Contact: VVV Venray