Het Hertogenpad in Limburg

Het Hertogenpad is een lange afstandswandeling (LAW). Het pad loopt vanuit Breda naar Roermond. De laatste 3 etappes van het Hertogenpad lopen door Limburg. 

Het Hertogenpad

Het Hertogenpad is een officiële Lange Afstands Route (LAW 13) die aangegeven wordt met een wit-rode markering. Het wandelpad is 238 km lang en wordt verdeeld in 12 etappes. Het Hertogenpad loopt van Breda door Brabant, gaat bij de Groote Peel de grens over naar Limburg en eindigt in Roermond. Het bestrijkt het gebied waar de hertogen vanaf de dertiende eeuw de basis leggen voor de huidige Nederlandse provincies Brabant en Limburg met kerken, kunst en handel. Een tijd waarin steden als Breda en Roermond tot bloei komen en de gegoede stand in het huidige zuiden van ons land, het volle bourgondische leven vieren. De route loopt door prachtige natuurgebieden zoals, in het Limburgse deel, door de eindeloze Groote Peel en het Leudal.

De Limburgse etappes

De laatste drie etappes van het Hertogenpad lopen door Limburg:

Blog Wandelvrouw Bregje Schipper

Blogster Bregje Schipper, ook wel bekend als Wandelvrouw, liep de Limburgse etappes van het Hertogenpad. Ze schreef een uitgebreide blog over haar avontuur door Noord- en Midden-Limburg. 

Eigenschappen
Route van A naar B

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,10km
Restaurant
 
0,25km
Terras
 
0,30km
Restaurant
 
0,30km
Restaurant
 
0,56km
Brasserie / Lunchroom
 
0,77km
Terras
 
 
2,34km
Terras
 
3,26km
Terras
 
5,39km
Brasserie / Lunchroom
 
6,67km
Terras
 
7,44km
Restaurant
 
7,52km
Terras
 
7,96km
Terras
 
8,24km
Terras
 
 
 
8,70km
Terras
 
8,84km
Terras
 
8,89km
Restaurant
 
9,15km
Restaurant