Musea Maaseik

Museum

Welkom bij Musea Maaseik, bestaande uit drie musea in het historische hart van Maaseik: het Apotheekmuseum, het Regionaal Archeologisch Museum en de Kerkschatten van Sint-Catharina.

Verken de oudste privé-apotheek van België met prachtig versierde toonbanken, zeldzame potten en geurige kruiden. Ga terug naar de 18e eeuw en ervaar het ambacht van de apotheker. In het replicameubel kan je zelf aan de slag als oude apotheker, van kruiden wegen tot pillen draaien.

In het Regionaal Archeologisch Museum maak je een reis door de tijd van prehistorie tot moderne tijden via archeologische vondsten uit de Maas- en Bosbeekvallei. Ontdek mammoettanden, Romeinse juwelen en meer. Sluit af in de Ontdekkingskelder met 22 doe-activiteiten, waar je de technieken van weleer leert.

De Kerkschatten van Sint-Catharina onthullen een verborgen parel in het Maasland. Ontdek weef- en borduursels uit de 8e eeuw, zeldzame vroegmiddeleeuwse relieken en majestueus zilverwerk van Vlaamse Meesters. De Kerkschatten is ook het thuisoord van de Codex Eyckensis, het oudste evangeliarium van de Benelux. Deze verblijft echter momenteel tijdelijk aan de KU Leuven voor onderzoek en conservatie.

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
 
 
8,08km
Wandelroute
 
8,08km
Wandelroute