Rondje Laurabossen/Tungelerwallen

Schotse hooglander
informatiebord bij grenspark Kempenbroek

Fietsroute

Fietsroute: 39 km. De Laurabossen ligt in Weert tussen het natuurgebied Kruispeel en de Belgische grens. Hier vind je heuse zandduinen met karaktervolle bomen en restanten van voormalig uitgesterkte heidevlaktes. Struikheide wisselt af met pijpenstrootje, bochtige smele en braam. Er staan veel grove dennen maar het is de bedoeling dat deze geleidelijk verdwijnen en plaats maken voor een gevarieerd loofbos. De Schotse hooglanders helpen een handje bij het beheer. Ze zorgen ervoor dat de heide niet volgroeid met bomen. Ook wil men meer heide creeëren. Dit is goed voor de nachtzwaluw, een zeldzame soort die al enkele jaren in de Laurabossen broedt.

De Tungelroyse Beek is een waterloop in Midden-Limburg. Deze beek ontspringt bij Hamont in Belgisch Limburg en mondt bij Neer als Neerbeek uit in de Maas. Jarenlang was de beek rechtgetrokken om zo snel mogelijk water af te voeren naar de Maas.

Het Natuur en Recreatiegebied De IJzeren Man maakt deel uit van het Grenspark Kempen-Broek. Dit grensoverschrijdende park heeft net als een huis, verschillende “kamers”, die elk weer wat anders te bieden hebben aan natuurlandschappen en natuurwaarden. Één van deze kamers is De IJzeren Man.
 

Praktische informatie

Rondje Laurabossen/Tungelerwallen

Fietscafé Hoeve Lieshout
Breijbaan 30
6005 NE
Weert
Eigenschappen
Route: 35-50 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A
Gemarkeerde route

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
2,43km
Restaurant
 
 
3,18km
Restaurant
 
3,18km
Restaurant
 
3,24km
Restaurant
 
3,32km
Restaurant
 
3,43km
Hotel
 
4,92km
Restaurant
 
5,00km
Restaurant
 
5,52km
Restaurant
 
7,27km
Restaurant
 
8,12km
Restaurant
 
8,49km
Restaurant