Picknickplek Kempen-Broek

Bocholterweg
Weert
Picknickplek
informatiebord
informatiebord

Bezienswaardigheid

Op de grens van het Belgische Bocholt en Weert werd er op woensdagmiddag 23 maart een picknickplek geopend. De opening van deze picknickplek hoort bij het project “Grensgevallen”.

Weerterbeek

De picknickplek staat op de locatie waar vroeger de Weerter- of Bocholterbeek stroomde. Dit is een door mensen gegraven kanaal uit de late middeleeuwen. In deze tijd groeide Weert uit tot stad. Deze groei was te snel voor de watertoevoer, deze kon het namelijk niet bijhouden. Later werd er een aftakking gegraven in het hoger gelegen Abeek.

Grenskantoortje

Bij de picknickplek staan twee infoborden die je meer vertellen over de omgeving. Daarnaast zie je hier een reproductie van het plaquette dat in de voorgevel van het voormalig grenskantoortje stond. Dit grenskantoortje is afgebroken, maar de contouren ervan zijn met haagjes afgezet.

Klimaatbuffer

De picknickplek staat midden in klimaatbuffer Wijffelterbroek, Kettingdijk en Smeetshof. Een locatie met een rijke geschiedenis en een prachtige natuur. Een heerlijke pauzeplek tijdens een wandeling in het natuurgebied.