Museum W in Weert

In het centrum van Weert ligt Museum W. Het rijksmonument, een voormalig stadhuis, is helemaal gerestaureerd. Meest opvallend is de goudkleurige gevel, een ontwerp van Maurice Mentjens. Binnen ontdek je een gevarieerde verzameling cultuurhistorische objecten en kunst.

Prikkelende presentatie van Museum W

" MUSEUM W IS EEN HUIS VOL VERHALEN – OVER IDENTITEIT EN ZINGEVING ”

In Museum W leg je een cultuurhistorische route af langs belangrijke levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken heeft of krijgt. Wil je meer weten over hoe de mens in verleden en heden zijn leven op allerlei gebied heeft vormgegeven, dan is Museum W een bezoek waard. Wat vormt je identiteit? Wat is voor jou van betekenis, waardoor laat jij je beïnvloeden? Museum W daagt je uit.

Aan de basis van de presentatie ligt een collectie die van oorsprong twee gezichten kent: regionaal en religieus. Van prehistorische urnen tot prachtig zilverwerk in een spannend vormgegeven schatkamer. Schilderijen, beelden, gebruiksvoorwerpen en bijzondere kleinoden uit meer dan zeven eeuwen komen aan bod. Kijk je ogen uit in de museumzalen in verrassende kleuren en sferen.

Tentoonstellingen

Museum W organiseert twee wisseltentoonstellingen per jaar. En in de prachtig gerenoveerde voormalige Raadzaal, de plek die eeuwenlang het machtscentrum van de stad was, kun je twee keer per jaar kleine exposities hedendaagse kunst uit de collectie bekijken. Op de LED-schermen in de gevel van Museum W zijn bijzondere video-animaties te zien. Kijk op de evenementenkalender voor de actuele tentoonstellingen. 

Haal meer uit je bezoek

Museum W maakt je graag op meer persoonlijke manier deelgenoot van de vele fascinerende verhalen van het museum. Een groepsrondleiding bij de collectiepresentatie of de tijdelijke tentoonstelling biedt je nieuwe en verrassende invalshoeken. Geïnteresseerd? Neem contact op via museumw@weert.nl.

Voorzieningen in het kort

Vanwege het historische karakter van het pand zijn de museumzalen niet heel groot. Wel beschikt Museum W over een lift, een mindervaliden toilet, twee leenrolstoelen en museumkrukken. Ook is er een kleine, open garderobe en zijn er afsluitbare kluisjes. Museum W heeft geen museumcafé. Zin in een kop koffie met vlaai of soep met een broodje? Rondom het museumgebouw bevinden zich diverse horecagelegenheden.

Museumkaartactie

Van 1 december tot 1 juni ontvangen houders van een museumkaart bij entree van Museum W een voucher. Op vertoon van deze voucher ontvang je in de lunchroom van Stadshotel Weert, gelegen op de Markt 1a om de hoek bij het museum, een heerlijk kopje koffie met appelgebak voor slechts €4,95.

Foto's: Kim Roufs

Openingstijden

Dag Time slot Reactie
zondag: 11:00 - 17:00
maandag: Gesloten
dinsdag: 11:00 - 17:00
woensdag: 11:00 - 17:00
donderdag: 11:00 - 17:00
vrijdag: 11:00 - 17:00
zaterdag: 11:00 - 17:00

 

 

Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie
Kinderen <12 o.l.v. volwassene
Winkel aanwezig
Rondleidingen
rolstoel toegankelijk toilet

Ook op deze locatie

 

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,53km
Wandelroute
 
2,26km
Wandelroute
 
2,82km
Wandelroute
 
 
 
 
4,90km
Wandelroute
 
5,23km
Wandelroute
 
5,23km
Wandelroute
 
5,24km
Wandelroute
 
5,24km
Wandelroute
 
5,38km
Wandelroute
 
5,38km
Wandelroute
 
5,38km
Wandelroute
 
5,38km
Wandelroute
 
5,38km
Wandelroute
 
5,39km
Wandelroute
 
6,23km
Wandelroute
 
7,15km
Wandelroute
 
7,17km
Wandelroute
 
7,43km
Wandelroute
 
7,77km
Wandelroute
 
8,99km
Wandelroute